Palsgaard i Juelsminde

Den internationale virksomhed, hvor landbrug, skovbrug, industri og det omkringliggende samfund går op i en højere enhed.
Birger Brix og medarbejdere hos Palsgaard A/S

Palsgaards rødder går tilbage til 1908, hvor iværksætteren Einar V. Schou etablerede sig på Palsgaardgodset, som er fra det 12. århundrede. I dag danner de historiske bygninger rammen om en topmoderne, international produktionsvirksomhed, der fremstiller ingredienser til fødevareindustrien.

”Kommunen har fået en velfortjent 2. plads af Dansk Industri for sit erhvervsklima, og vi nyder bl.a. godt af, at her ikke er dækningsafgift,” fortæller Birger Brix, der er administrerende direktør i virksomheden, og fortsætter:

”Kommunen har en meget konstruktiv tilgang til fx placering af anlæg, og byder selv ind med forslag til os – det er vi meget imponerede af.”

Ca. 250 mennesker arbejder på Palsgaards hovedkontor i Juelsminde, og i virksomheden kalder man sig ”Heart working people”. Det store fokus på at have hjertet med kommer til udtryk i virksomhedens relationer til det omkringliggende samfund.

”Vi gør en dyd ud af at bruge lokale leverandører og håndværkere, og støtter op omkring lokalsamfundet,” forklarer Birger Brix.

For 100 år siden opførte Palsgaard Juelsminde kirke, og i dag fortsætter de filantropiske aktiviteter i form af støtte og jord-donationer til fx skole og kirke.

Palsgaards smukke park, der er åben for borgerne, udbygges hvert år med en ny skulptur, og huser et årligt, meget velbesøgt sommerspil.

Se mere på palsgaard.dk.