Upcycling af træ med stil og historisk værdi

Casper Jacobsen påbegyndte rejsen med Woodstyle for 9 år siden, med basis i at fremstille møbler. Han havde 500 kroner, og startede op med at lave et bord i sin fars garage. Bordet blev solgt, og det gav mulighed for at investere i træ til flere borde.
Egetræsplanker Fregatten Jylland

Casper lavede så mange borde i sin fars garage, at han til sidst blev nødt til at leje et værksted. Han har ikke lånt en krone, men købt og betalt alt selv. Bordene blev i starten lavet af både gammelt og nyt træ. Men Casper kunne ikke rigtigt få startet op med upcycling indtil for et par år siden:

”Man er nødt til at ramme en trend i tiden. Før ville folk mere have nyt træ, men jeg tror, at upcycling er et område, som vækster helt vildt. Det er med at komme først, så det er nu. Vi har meget fart på, og jeg har fået en investor med ind over. Den får fuld skrue nu. Vi åbner showroom i Aarhus og senere er planen også at åbne et i København”.  

Ekslusive produkter med lang levetid

Træets historie er med til at skabe værdi for upcycling produkter. Casper mener, at vi skal væk fra smid-væk samfundet, som han kalder det. Og Woodstyle’s produkter kan tåle at få slag og patina. Samtidig kan næste generation bruge produkterne. Woodstyle har lavet aftaler med virksomheder i Spanien, Frankrig, Italien og Kroatien, hvor virksomheden får træ hjem fra gamle bygninger. Også fragten tænkes bæredygtigt, ved at benytte lastvogne, der ikke er fyldt op, men som skal til Danmark alligevel:

”Vi benytter træ, som er fældet og lader naturen stå – den brænder nok i forvejen.
Jeg tror på, at der kommer en ny verden i det her. Vi genbruger ikke paller og lignende, men benytter eg fra gamle huse, herregårde, slotte og lader. Det er kvalitetstræ. Siden vi i sommer for alvor kom i gang med upcycling, har vi givet los - og det rykker”.

Grøn vækst og beliggenhed

Woodstyle har klaret sig selv uden nogen form for sparring. Men nu skal virksomheden vækste grønt på højt plan. Casper vil afsøge mulighederne for sparring med Hedensted Kommune, erhvervshusene og væksthusene, der hvor det giver mening for Woodstyles strategi om grøn og bæredygtig vækst.
Og beliggenheden i Hedensted er for Woodstyle ideel i forhold til varelevering og adgang til virksomhedens showroom:

”Erhvervsmæssigt er Hedensted genial på grund af beliggenhed. Vi ligger i smørhullet mellem Horsens og Vejle, lige ved motorvejsafkørslen. Hvis vi kan sælge mange borde hvert år, redder vi mange træer. Og vi skaber arbejdspladser – samtidig med, at vi udbygger en god virksomhed med en god økonomi”.

Fregatten 12 Beskaaret

Plankeborde af dæksplanker fra Fregatten Jylland

Som noget nyt, skal Woodstyle til at lave møbler af et stykke dansk nationalhistorie. Træet, som er  dæksplanker fra Fregatten Jylland, er sendt til tørring, og Woodstyle har afhentet første læs. Det helt unikke træ fra fregatten bliver til plankeborde med en helt særlig historisk værdi, hvor alt bliver genbrugt.
Det er dansk flåde-eg fra ca. år 1800. Casper er meget stolt og glad over, at ledelsen fra Fregatten Jylland, har valgt Woodstyle, der går all-in på upcycling, som samarbejdsvirksomhed. Meget af overskuddet, fra det projekt, går til at støtte Fregatten Jylland, så Woodstyle også kan hjælpe den anden vej:

”Vi har allerede booket 5 borde ind, så vi har ikke brugt meget tid på markedsføring af projektet endnu. Der bliver en udstilling med udvalgte genstande fra Fregatten Jylland, så når folk kommer forbi, kan de få et indblik i fregattens unikke historie.
Det bliver en lang proces, som kommer til at tage det meste af næste år. Min partner, Mads Dalsgaard, er en dygtig forretningsmand med hjertet på rette sted, som brænder for det bæredygtige. Derudover er han en dygtig iværksætter, og han har kørt på med at få aftalen i stand. Der er mere under opsejling, men det kan jeg ikke løfte sløret for endnu. Vi har et stærkt brand allerede. Det har Woodstyle haft i mange år, men virksomhedens profil, med upcycling og bæredygtighed, har helt sikkert hjulpet endnu mere”.

Mere upcycling med internationalt potentiale

Fremtiden er lys for Woodstyle, og Casper Jacobsen vil fortsætte med at lave borde af upcyclet træ. Han har troet på det i mange år, men det har været svært at leve af. Det er dog vendt, og ifølge Casper, er det fremtiden.
Casper håber, at virksomheden kan skabe noget grøn vækst, og at de får skaleret til at blive en stor og sund virksomhed med mange gode arbejdspladser og en fortsat god økonomi:

”Når vi har en stabil base i Danmark, kan det være, at vi kan ekspandere til andre lande. Vi har allerede solgt to borde til Sydtyskland, hvor de kørte hele vejen herop for at se dem”.