Lokal IT-virksomhed: I Hedensted har man ja-hatten på

BJ Computers har lige fra starten tænkt den menneskelige faktor ind som en væsentlig del af driften og dagligdagen. Det har været en stor styrke, og der er brugt mange timer på at netværke og på at bruge markedsføringskronerne lokalt.
BJ Computers bil og medarbejdere

Virksomheden har på den baggrund indhentet mange lokale opgaver og BJ Computers har derfor et godt og stærkt navn i lokalsamfundet. Direktøren, Brian Johansen udtaler:

”Jeg har taget mine ansatte med hele vejen i processen, og vi har været fleksible. Eksempelvis har medarbejderne haft opgaver, som falder uden for deres egentlige arbejdsfelter. Derudover har vi optimeret virksomheden, så private kan få service til samme overkommelige pris, som virksomheder kan. Og det har også åbnet døre til virksomhederne. Vi har hele tiden haft hjertet med. Fleksibel rådgivning er der, hvor folk ofte kommer til kort. Der er vi gode”.

Brian pointerer, at der også har været meget læring i den rejse, som virksomheden har været på. Han siger, at de har trådt ved siden af flere gange på forskellige områder, men han har ikke begået samme fejl to gange. Desuden har de i virksomheden dokumentationen i orden, og det hjælper tit til at løse eventuelle problemer i sidste ende. Og netop rollen som rådgiver kan godt give lidt problemer, da virksomheden på den måde ofte befinder sig imellem kunden og sælgerne af IT-produkterne, som måske har en anden tilgang.

Lokal forankring og værdier

Brian Johansen er meget glad for at drive virksomhed i Hedensted Kommune. Han er oprindeligt vejlenser, men synes at Hedensted Erhverv gør et kæmpe stykke arbejde. Desuden har han været med i task-forcen for Code of Care lige fra starten. Og det menneskelige aspekt i denne ordning sætter han stor pris på:

”Mange virksomheder tager et stort socialt ansvar bl.a. med Code of Care ordningen. Og så har man ellers overordnet set ja-hatten på her i området”.

Det menneskelige aspekt fylder uden tvivl meget for Brian Johansen, udtrykt ved evnen til at behandle alle ens og med et smil. Han fremhæver også, at virksomheden altid finder en løsning gennem kerneværdierne; tilgængelighed og fleksibilitet. Desuden pointerer han, at de tænker ud af boksen, når det er svært. På den måde får de altid tingene løst. Og hvis de træder ved siden af, er de ikke bange for at tage ansvar og sige undskyld. Også evnen til at se løsninger i stedet for udfordringer, både i service og support, er guld værd for dem.

Bæredygtighed ligger ligeledes Brian Johansen meget på sinde i forhold til miljøet med tilgangen til grøn IT, som er et begreb, der dækker over genbrugt IT:

”Kan kunderne spare penge, samtidig med at vi tjener lidt penge og skåner miljøet, så det er en win-win”.

Fremtiden: Hold fast og netværk

Med hensyn til fremtiden vil Brian Johansen, gerne gå i to retninger. Den ene retning går på at holde næsen i sporet, og fortsætte med det, de gør nu – nemlig at have stor tillid i lokalsamfundet, og med at have hjertet med i en bæredygtig og så grøn som mulig version.

Det andet spor hedder Coworkit. Det er et landsdækkende netværk af IT-folk, som løser samme opgaver som BJ Computers gør her i området. Her er Brian Johansen medejer, og han ser store fordele ved den landsdækkende platform:

”Det er min mission at det fortsat bliver en succes, og her kan vi tage projekter af alle størrelser og udformninger. Her bruger vi også hinanden internt og direkte. Hvis jeg har en opgave i den anden ende af landet, kan jeg sende en kollega fra samarbejdet. Så er kunden glad og vi er alle glade”.

Faktaboks

BJ Computers er baseret på IT rådgivning og support. Især til virksomheder, som ikke har egen IT-afdeling. Virksomheden, der har base i Hedensted, fokuserer på at servicere virksomheder og private i området samt Horsens, Vejle og Århus.
BJ Computers foretager også reparationer af IT-udstyr efter behov, og tænker således bæredygtighed ind i dagligdagen. Virksomheden sætter desuden en ære i at tale i et sprog, som alle forstår, i stedet for at udtrykke sig i ”nørdede” IT-termer.