Interview med Jørgen Knap, Rask Mølle Spåntagning

RM Spåntagning har i årevis været ejet af bl.a. Jørgen Knap, som var med til at starte virksomheden i sin tid. Vi har interviewet Jørgen, i forbindelse med det overståede ejerskifte, og her får du historien.

RM Spåntagning, som er den virksomhed Jørgen Knap var med til at starte, startede i 1985 i en svinestald på en ejendom, som Jørgen ejede. Virksomheden er underleverandør af metalkomponenter til dansk og europæisk industri. Det gik så godt, at de i 1990 byggede fabrikken på Møllersmindevej i Rask Mølle, efter kommunen havde udstykket til erhvervsjord. Og det var ikke tilfældigt at de blev i lokalområdet, da de begge havde børn på Rask Mølle Skole dengang.

Efter at have ledet virksomheden i 33 år, blev kompagnonerne enige om at sælge. De henvendte sig til Danske Bank, som refererede dem til en virksomhedsmægler. Derigennem kom de i kontakt med virksomheden Executive Capital, som er en investeringsforening, der leder efter veldrevne virksomheder. Ejerskiftet tog umiddelbart et halvt års tid, før alle tal og processer var kørt igennem. Og det sætter Jørgen pris på, for som han siger: ”Man kan risikere at den slags er til salg i mange år, før man finder den rette køber”.

I forbindelse med ejerskifte af ejerledede virksomheder er det rigtig vigtigt at inddrage familien i processen. Også her var Jørgen velforberedt. ”Internt har vi hele tiden talt om, hvad der skulle gøres når virksomheden blev solgt. Desuden har jeg afsøgt hvorvidt, der var nogle i familien som ville overtage. Og så ellers informeret da processen gik i gang”.