Hårdt Metal og bløde værdier

”Vores styrker er fleksibilitet, nytænkning og vores omstillingsparathed – samt vores forhold til vore kunder – vi er jordnære, og det gør, at vi forhåbentligt er nemme at arbejde sammen med. En stor, men flad organisation gør, at vi er nemme at komme i kontakt med, og der er ikke mange forhindringer i forhold til at få en afgørelse eller et svar.
Tidligere har vi måske været for snæversynede i forhold til søgningen af medarbejdere med højt fokus på det faglige. Det har vi blødt op for, og det gør, at vi i dag har et stærkere team med en blanding af faglærte og ufaglærte”.
Virksomheden er meget engagerede i Code of Care ordningen i samarbejde med kommunen og jobcenteret. Betydningen for InMetal er udtalt; det har givet en masse netværk og virksomheden har fået nogle medarbejdere ind til at løse nogle opgaver, som passer godt til deres kompetencer. Disse medarbejdere er blomstret op ved at komme i job, og i InMetal er man stolte af den sociale tilgang, som er en stor del af virksomhedens DNA. Smedene Claus og Henrik har været foregangsmænd for at tage et ansvar for andre borgere. De har begge været på mentorkursus, og er dygtige til den sociale dimension i arbejdet. Jesper Wulff udtaler:
” Vi vil gerne gøre os lækre som arbejdsplads og tiltrække alle slags medarbejdere, samtidig med at de medarbejdere vi har i dag, er stolte over deres arbejdsplads. Således kan vi konkurrere på andet end blot løn. Og der er stor konkurrence om medarbejderne i dagens arbejdsmarked”.
Den sociale dimension og svejsning i uge 8
I uge 8 afholder virksomheden, i et samarbejde med jobcenteret, et projekt, som skal tiltrække borgere, på kanten af arbejdsmarkedet, og lade dem prøve kræfter med svejsefaget. Der kommer en svejsetrailer ud fra Give Steel, og virksomheden inviterer potentielle kommende medarbejdere, voksen lærlinge og unge ud, og giver dem mulighed for at prøve at svejse. InMetal har et par dedikerede medarbejdere, som varetager dette event, udtaler Jesper Wulff og tilføjer:
”Selv er jeg uddannet smed og har ikke nogen lang boglig uddannelse bag mig. Og det vil vi også gerne slå et slag for – erhvervsuddannelserne rummer mange muligheder i takt med erfaring. Jeg har fået lov til at snuse til mange grene i virksomheden. Det har mange virksomheder svært ved i dag, da det meget kommer til at gå op i økonomi og daglig drift. Det medfører, at mange i dag har enten en boglig eller erhvervsmæssig baggrund. Hos os vil vi gerne videreuddanne vore medarbejdere, og give dem mulighed for at afprøve og udnytte deres færdigheder optimalt – i forhold til dem selv, men også til fordel for virksomheden. Det er blandt andet det, som vi fremhæver til arrangementet i uge 8. Kan vi tiltrække de rigtige medarbejdere, er der ikke det vi ikke kan. Og vi vil gerne være en virksomhed, der udvikler dedikerede medarbejdere, samtidig med at vi tager samfundsansvar og sikrer et godt arbejdsmiljø. Det bidrager også til, at vore kunder får den bedste service, som de overhovedet kan få, og det skal vi sikre”.
Kommunal tilgængelighed går hånd i hånd med InMetals værdier
Jesper Wulff har tidligere arbejdet i andre kommuner, men fremhæver særligt en ting ved Hedensted Kommune, som han finder unikt:
”Jeg har arbejdet i andre kommuner, men har ikke prøvet at være så tæt på kommunen før. Med et ord vil jeg fremhæve tilgængeligheden fra kommunen og jobcenteret. Måske på baggrund af min tilgang. Jeg er sælger og kan sælge sand i Sahara og jeg stopper ikke, før jeg har et svar”.
Branding og åbenhed
Adspurgt om virksomhedens USP’er, kommer svaret prompte:
”Der skal være kort vej fra ord til handling, og vi vil gerne have forskellige perspektiver på tingene. Vi skal sælge stål, men vi skal også brande os via social ansvarlighed og rummelighed. Og så skal vi selvfølgelig tjene penge, som delvist investeres i viden og ressourcer – samtidig med at vi tør forfølge nye mål og har modet til også at vælge fra.”
Den brandværdi vil Jesper Wulff også gerne udnytte fremadrettet. Visionerne for fremtiden er klare og han udtrykker dem således:
”Vi har en strategi ift. omsætning og økonomi, men vi har også nogle visioner for hvordan, vi gerne vil ses af kunder og medarbejdere. Vi vil gerne udfordre kundernes værdikæde som underleverandør, og komme helt tæt på dem og deres udfordringer. Med henblik på, at de får optimeret deres produktionsflow, og vi får et tættere forhold til kunden. Tanken er, at de ikke kan undvære os i sidste ende. Så kunderne bliver de bedste til det de laver, og vi er de bedste til det vi laver. Jeg tror på de synergier og gensidige fordele, der opstår ved en høj grad af samarbejde og åbenhed. Og så konstant at stræbe efter at gøre det endnu bedre i dag, end vi gjorde i går. På den måde går vi efter at blive kundernes foretrukne valg, som udfordrer værdikæden.”
Faktaboks
Virksomheden blev i 2019 overtaget af nye kapitalstærke ejere, og skiftede i maj 2021 navn til InMetal, fra tidligere at hedde GS Eurolaser. Navnet afspejler tydeligere det, som virksomheden beskæftiger sig med; metal. InMetal sætter en ære i, at holde hvad de lover, og ikke at love mere, end de kan holde. Samtidig er det vigtigt, at medarbejderne og kunderne behandles godt, og at begge grupper befinder sig godt i samarbejdet med virksomheden. Virksomheden er, via et moderne produktionsapparat og holdskifte, meget fleksibel i forhold til markedets krav og forventninger.