Genbrug af vindmøller scorer Hedensted Kommunes bæredygtighedspris

På blot fire år har Navitas Wind A/S i Hedensted etableret sig i en konkurrencepræget vindmøllebranche som en kvalitetsbevidst og professionel virksomhed med fokus på medarbejderudvikling og -tilfredshed
Navitas Wind A/S

Hedensted Kommunes Bæredygtighedspris 2022 går i år til den blot fire år gamle virksomhed Navitas Wind A/S. Det er kommunens Klimaråd, der i år for anden gang uddeler Bæredygtighedsprisen til en lokal virksomhed, der har gjort sig særligt bemærket inden for den grønne omstilling. Prisen gives således til en virksomhed som bidrager til markante CO2-reduktioner, som har satset på nye, bæredygtige løsninger, og som inddrager medarbejderne i den bæredygtige udvikling.

Navitas Wind A/S påtager sig alt fra transport til installation, montering og kvalitetssikring af genbrugte vindmøller. Ikke mindst forretningsmodellen med genbrug af landbaserede vindmøller imponerer dommerkomitéen. Men også at virksomheden har demonstreret udsyn og i dag arbejder på hele det europæiske marked for udbredelse af grøn strøm, lægger dommerne til grund for, at valget er faldet på netop den.

Virksomheden startede i Skanderborg i 2019 men har for alvor fået vind i de økonomiske sejl efter, at de ved sidste årsskifte flyttede til Lundagervej i Hedensted. To år i træk har virksomheden været nomineret som EY Entrepreneur Of The Year i startup-kategorien i region Syd- og Sønderjylland. De to direktører, Kuno og Martin Jacobsen, har sammenlagt mere end 40 års erfaring fra vindmøllebranchen og lægger stor vægt på at opkvalificere medarbejderne og på at skabe en virksomhed, hvor medarbejderne trives.

”Vi er både glade og stolte over, at vi i vores kommune huser en virksomhed som Navitas Wind A/S. Virksomheden har med sin forretningsmodel fundet løsninger som gør, at man i områder, hvor det ikke er muligt – eller hvor man ikke ønsker - at opstille større vindmøller, alligevel kan bidrage til den nødvendige grønne omstilling. I Hedensted Kommunes nye energiplan lægges der netop op til en renovering af allerede eksisterende vindmøller. Og er der mulighed for at opstille nye møller på fundamentet af de udtjente, og hvor adgangen til el-nettet allerede er etableret, vil det være en klar fordel. Vi har lagt vægt på, at virksomheden ved at satse på genbrug i høj grad bidrager til den cirkulære økonomi”, lyder det i en udtalelse fra Klimarådet.

”Vi er utrolig glade og beærede over at modtage denne pris. Det gør os glade, at den kommune, vi har til huse i, ser og anerkender vores indsats for bæredygtighed på denne måde. Bæredygtighed er en af grundstenene i Navitas. Der skal være bæredygtighed i det, vi laver, både i vores projekter og services men også i vores medarbejdere. Det er vigtigt for os, at de medarbejdere, vi har i Navitas trives og føler, at de har en personlig udvikling, når de er med på Navitas’ rejse,” siger Kuno Jacobsen CEO Navitas Wind A/S.

Bæredygtighedsprisen 2022 bliver på Hedensted Kommunes Nytårskur 4. januar overrakt til Navitas Wind A/S af Lars Poulsen, form. for Udvalget for Vækst og Klima.

 

For mere information:

Lars Poulsen, form. Udvalget for Vækst og Klima, tlf.: 2496 1364

Kuno Jacobsen, CEO Navitas Wind A/S, tlf.: 5211 1939

Martin Jacobsen, COO Navitas Wind A/S, tlf.: 5211 1949

Carsten Steffensen, erhvervschef Hedensted Kommune, tlf.: 4084 0426