Nyt betalingssystem for erhvervsaffald på genbrugsstationen

Fra den 1. januar 2024 indfører Hedensted kommune en ny måde at registrere og opkræve for erhvervsaffald på genbrugsstationerne.
Genbrugsstation i Hedensted Kommune

Derefter skal du ikke længere sende en sms for at registrere et besøg på genbrugsstationen med erhvervsaffald.  

Virksomheder skal betale for at aflevere erhvervsaffald på genbrugsstationerne – 300 kr. for et besøg i 2024.

Alle nummerplader vil blive registreret, når man kører ind på genbrugspladsen.
Nummerpladen sammenholdes med data fra motorregistret og CVR-registeret. Disse oplysninger anvendes til at afgøre, om der skal betales for at komme af med affaldet.
Nummerpladesystemet kræver ikke forhåndstilmelding.

Den enkelte virksomhed vil en gang om måneden blive opkrævet for de registrerede besøg.

Hvem skal betale

Er køretøjet indregistreret som ”godstransport erhverv” (gule plader), skal der som udgangspunkt betales. Er køretøjet indregistreret som ”godstransport erhverv”, men køretøjet er leaset, lejet eller lånebil, anvendes oplysninger om registreret bruger for at afgøre, hvem der skal opkræves betaling. Gulpladebiler kan ikke fritages for betaling.

Papegøjepladebiler, der er registreret som ”privat/erhverv” (41) kan søge om fritagelse ved at indsende et billede af det aktuelle affald via registreringssystemet. Så vil ansøgningen blive behandlet og fritagelse vil ske, hvis der ikke er tale om erhvervsaffald.

Hvem skal ikke betale

Køretøjer, der ikke er registret som erhverv godstransport (hvide plader), herunder leasede, lejede, lånebiler er fritaget for betaling.

Har du yderligere spørgsmål, kan du kontakte kommunens Team Affald på tlf. 79755680