Vil du og din virksomhed hjælpe flygtninge fra Ukraine?

Hedensted Kommune modtager lige nu flygtninge fra det krigshærgede Ukraine.
flag ukraine

Hedensted Kommune modtager lige nu flygtninge fra det krigshærgede Ukraine. Børn og voksne som vi gerne vil hjælpe med bolig, undervisning, job, en god hverdag og for nogens vedkommende måske til en helt ny tilværelse i et nyt land.

Vi håber derfor, at du og din virksomhed vil være med til at byde dem velkommen og hjælpe med det, I har mulighed for.

Et bredt flertal i Folketinget har i marts 2022 vedtaget en særlov, der muliggør, at ukrainske flygtninge kan få arbejdstilladelse i Danmark og ikke behøver søge asyl for at få opholdstilladelse. Dermed kan de, hvis de ønsker det, hurtigt blive en del af det danske arbejdsmarked.

Derfor er vi meget interesserede i at høre fra dig, hvis din virksomhed kan tilbyde ansættelse til ukrainske flygtninge.

Du kan kontakte Jobcenter Hedensted på mail: jobcenter@hedensted.dk – eller telefon 79 75 54 00 – og fortæl om dit behov for arbejdskraft.

  • Hvilke arbejdsopgaver du tilbyder
  • Arbejdstiden
  • Hvor mange stillinger, det drejer sig om
  • Hvilket sprog I kan kommunikere med ukraineren på – tysk, engelsk eller andet sprog
  • Adressen på arbejdsstedet
  • Din virksomheds CVR-nummer
  • Dine kontaktoplysninger.

Jobcenter Hedensted vil løbende informere om udviklingen og efter behov foretage forskellige initiativer for at matche ukrainsk arbejdskraft med virksomhederne i Hedensted Kommune.

Husk, at ukrainere, der er kommet til Danmark, skal ansøge om opholdstilladelse via Udlændingestyrelsens hjemmeside, inden de kan begynde at arbejde. 
Du kan læse mere om opholdstilladelse, om Hedensted Kommunes indsats og om, hvordan du selv kan hjælpe ukrainske flygtninge her 

Sprogcenter Midt i Horsens tilbyder virksomhederne brancherettet indsats i sprogundervisningen. Du kan derfor kontakte Sprogcenter Midt, hvis du har brug for sproglig understøttelse ved ansættelse af en ukrainsk medarbejder. Læs mere her

Udlændingestyrelsen og SIRI har lavet denne informationsside med spørgsmål og svar målrettet personer fra Ukraine, der ønsker at opholde sig i Danmark eller er i Danmark.