Hedensted stadig i top blandt erhvervskommuner

Hedensted Kommune er den mest erhvervsvenlige kommune i Øst- og Sydjylland og fortsat i top-5 på landsplan.
Motorvejen E45

Trods en tilbagegang fra sidste års 3. plads, går kommunen frem i fire af de ni kategorier, som Dansk Industri måler kommunerne på i den netop offentliggjorte årlige undersøgelse.
Kommunen indtager en flot 1. plads, når det handler om at skaffe ledige borgere i arbejde og samtidig sikre virksomhederne kvalificeret arbejdskraft. Kommunens jobcenter har et godt samarbejde med virksomhederne og er i undersøgelsen sprunget fra en 10. plads sidste år til nu en 6. plads.

I kategorien ”Uddannelse” kommer kommunen ind på en 4. plads, men faktisk bliver samarbejdet mellem kommunens skoler og virksomheder takseret til en 2. plads på landsplan. En placering, der ikke mindst skyldes initiativer som Mors Dag i Industrien og HOP IN-konceptet, som nu er eksporteret til flere andre kommuner i landet.

Endelig kan kommunen bryste sig af det 4. bedste erhverv-image i landet. Både antallet af virksomheder og indbyggere er steget, og den udvikling vil kommunen med en målrettet branding-indsats i de kommende år sikre fortsætter.

På områder som ”kommunal sagsbehandling”, ”skatter, afgifter og gebyrer”, ”information og dialog med kommunen” og ”fysiske rammer” er kommunen gået lidt tilbage men ligger dog stadig i den øverste femtedel af landets kommuner.

”Jeg noterer mig, at der er områder, hvor der stadig er plads til forbedring. DI-undersøgelsen er et rigtig godt værktøj, og vi igangsætter nu tiltag og initiativer, der skal løfte os på de områder, hvor virksomhederne har signaleret, at vi kan gøre det bedre. Men en placering som nummer fem er stadig superflot. Den viser, at virksomhederne overordnet set trives i kommunen, og at kommunen har en rigtig stærk servicekultur. Konkurrencen kommunerne imellem om at have det bedste erhvervsklima er benhård. Og man skal virkelig præstere for som Hedensted Kommune at holde sig i toppen år efter år, som det er tilfældet, ” siger borgmester Kasper Glyngø.

Læs DIs analyseresultater