Talent attraction

Lokale virksomheder har ind imellem svært ved at finde de rette kandidater, til at besætte stillinger med kvalificeret arbejdskraft.
mennesker foran skærm

Hedensted Erhverv kører et samarbejde med akademikernes a-kasse, som hedder Talent Attraction. Her inviteres ledige kandidater med interesse for de jobs der er på tale, til et møde med de respektive virksomheder. Kandidaterne kan komme fra hele landet. Men med den tilgang at de kun kommer hvis de er villige til at pendle eller flytte for de udbudte jobs. Virksomhederne er på den måde sikret engagement fra de fremmødte.

Vi har haft succes med dette arrangement, og hjulpet flere virksomheder til at finde den helt rette person til de pågældende stillinger. Blandt andet har Eltronic rekrutteret denne vej igennem.

HR Partner, Annemette Sønderskov, var inden arrangementet – med egne ord – lidt lunken ved tanken. Hun synes at det var lidt den omvendte verden at holde et arrangement, hvor kandidaterne kunne komme og høre om hvad virksomhederne kunne tilbyde, fremfor at søge de opslåede stillinger.

Annemette blev dog positivt overrasket: ”Kandidaterne var mere kvalificerede end jeg havde turdet håbe på.”

Og Annemette vil gerne anbefale Talent Attraction til virksomheder med behov for arbejdskraft af denne karakter: ”Det afhænger selvfølgelig af ens behov. Men hvis man har svært ved at finde relevante kandidater er programmet godt. Og man kan få øjnene op for andre profiler, end dem man umiddelbart havde i tankerne.”    

Dog har hun en lille indsigelse, som kommende deltagere i programmet skal være opmærksomme på: ”Det er tidskrævende at lave et match. Jeg havde 20-minutters samtaler med alle de fremmødte – også dem som ikke var relevante. Så man skal sætte god tid af til det.”

Står din virksomhed og mangler en kandidat til en stilling, arrangerer Hedensted Erhverv gerne en runde Talent Attraction for dig.

Kontakt Erhvervschef Carsten Steffensen på mailen: carsten.steffensen@hedensted.dk.